Logg inn Funksjonalitet Prøv gratis Artiklar Video Kontakt oss Nettkurs RådgjevarPortalen
Start Funksjonalitet Prøv gratis Artiklar Videoar Kontakt oss Nettkurs

Dokumentert sikkerhets­opplæring i Agrilogg

Nå kan du dokumentere all sikkerhetsopplæring av ansatte i virksomheten din. Dette går begge veier: Som arbeidsgiver får du dokumentert at du har utført opplæring på farlige maskiner og utstyr - og arbeidstakerne dine får en attest på at de har fått slik opplæring.

Alle blir mer bevisste på hva opplæringen skal bestå av med et slikt system, noe vi tror vil føre til høyere kvalitet på opplæringen og dermed en sikrere hverdag på gården.

En sikkerhetsopplæring er ikke gyldig før arbeidstakerne har godkjent/signert opplæringen via Agrilogg.

Attest til alle ansatte

Hver ansatt får sin egen personlige attest på hvilke sikkerhetsopplæringer han/hun har gjennomgått. Bildet under er et eksempel:

Dokumentert sikkerhetsopplæring - Attest

Enkelt å bruke

Bonden fyller ut skjemaet som vist på bildet under. En SMS sendes så automatisk til alle deltakerne til signering. Når en arbeidstaker har godkjent/signert opplæringen, blir den synlig i hans/hennes attest.

Dokumentert sikkerhetsopplæring - Systemet

Krav til sikkerhets­opplæring

Arbeidstilsynet setter krav til dokumentert sikkerhetsopplæring for arbeidsutstyr som krever særlig forsiktighet ved bruk.

Når arbeidsgiver etter en risikovurdering finner at arbeidsutstyret krever særlig forsiktighet ved bruk, kan det bare benyttes av arbeidstakere som har dokumentert sikkerhetsopplæring i det spesifikke utstyret.

Dokumentert sikkerhetsopplæring kan gis av arbeidsgiver eller andre som er kompetent til det. Den som skal bruke arbeidsutstyr skal ha praktisk og teoretisk opplæring som gir kunnskaper om oppbygging, betjening, bruksegenskaper og bruksområde, samt vedlikehold og kontroll. Opplæringen skal gi kunnskaper om de krav som stilles til sikker bruk og betjening i forskrifter og i bruksanvisning.

Det skal utstedes dokumentasjon på at praktisk og teoretisk opplæring er gitt i henhold til denne forskriften.

Dokumentert sikkerhetsopplæring - Systemet

Publisert november 2022


Prøv Agrilogg | Logg inn | Kontakt oss

Prøv Agrilogg | Logg inn | Kontakt oss
©2016-2023 Agrilogg AS. All rights reserved
Agrilogg® is a registered trademark
Personvern (GDPR)


AgriLogg på Facebook    AgriLogg på Instagram